Informatie over armoede in Vlaanderen

Armoede.org

Reacties

“Het beste wat ik ooit over armoede zag. Ik zag heel veel mensen in gedachten de revue passeren. Ik ben zo blij dat ook het onrecht, de verontwaardiging en kwaadheid er in zaten. Echt heel sterk.” (Joke, Vierdewereldwerking)

“ Op een beklijvende manier krijg je zowel met het boek als met de theatervoorstelling een spiegel voorgehouden. Gelijktijdig leer je hoe zwaar het leven van een kind bepaald wordt door de plek waar het wiegje stond. Door financiële en emotionele armoede. Door toeval en onrechtvaardigheid.” (Koen Moreau, Het Laatste Nieuws, 14/12/22)

“Mooi gebracht waardoor sommige stukken echt binnen kwamen. Het doet je stil staan bij een aantal zaken en het doet je nadenken over armoede in het algemeen. Kunnen we dan toch niet ergens een verschil maken?” (Veerle, zorgmanager wonen en herstel)

“De voorstelling heeft me geraakt en ontroerd. Ze geeft me inzicht in de complexiteit van de problematiek rond kansarmoede.” (Lea, lokaal politiek actief)

“Het was voor mij heel herkenbaar, ik ben er stil van geworden. Het is zo goed gebracht dat het raakt. Ik was zo mee in het verhaal dat ik soms het gevoel had dat het mijn verhaal was, zo herkenbaar. Top.  (Jean-Paul, ervaringsdeskundige)

“Aangrijpend en bewust makend. Het stuk vertolkt de stem van de binnenkant van mensen in( generatie) armoede. Het onzichtbare en ongehoorde krijgt beeld en klank. En wat voor beeld en klank.

 Tegelijkertijd is het voor vele mensen herkenbaar. Iedereen vindt er een raakvlak in. Het doet mij reflecteren over mijn rol als leerkracht.  De actrice speelt het stuk authentiek. Ze staat voor wat ze brengt. Dat is de onbreekbare sterkte.” (Nicole, leerkracht secundair onderwijs)

“Ik vond het een zeer beklijvend stuk dat heel goed geacteerd werd. De actrice zat helemaal in haar rol. “ (Cecile, vrijwilliger armoedebestrijding)

“Zowel jong als oud moeten dit verhaal horen.” (Lieve, cultuurdienst)